Uppfödning av lammen på Grävlesta

Lammen är uppfödda på vår gård Grävelsta som är ekologiskt odlad sedan många år.

Djuren är födda under mars och april och har gått tillsammans med sin moder under hela sommaren. De har under denna tid druckit mjölk och ätit mycket örter och växter på olika naturbeten och vallar på vår gård Grävelsta. Sista slakten för i år är i början av oktober 2019

 Vi är måna om att djuren ska ha det lugnt innan transport och därför får de vara i grupp tillsammans inomhus och vila under natten.

 Transporten av våra djur till slakteriet tar ca en timma, de hämtas tidigt på morgonen och blandas inte med andra djur.

 Vid slakten som sker på KRAV slakteriet Roslagens Slakt och Chark besiktas djuren av veterinär direkt vid ankomst, dvs djuren vistas mkt kort tid på slakteriet.

 Vill du beställa ekologiskt, närproducerad KRAV kött från Grävelsta?

Alla detaljer är vakuumpackade och detaljmärkta.

Kontakta Rose-Marie på mail lamm@gravelsta.se eller sms 076-425 43 63. Kom gärna till gårdsbutiken om du har några frågor eller skriv upp dig på beställningslistan.

 

Tips! Titta på www.svenskkott.se om kött. Där kan du beställa kostnadsfria broschyrer mm

 Försäljning av ekologiskt närproducerat Lammkött i låda, KRAV

Allt är vakumpackat och märkta styckdetaljer. Utlämning av lådan  är i vår gårdbutik på Grävelsta i Vallentuna

Traditionell låda (Standardlåda) KRAV

Hel låda väger runt 20 kg: Pris 169 kr/kg

Halv låda väger runt 10 kg: Pris 189 kr/kg

Bog

Bringa

Hals delad

Lamm/får färs

Lammkotletter

Lägg

Sadel

Skivad lammrygg

Stekar med ben

Grill-låda KRAV

Hel låda väger runt 20 kg: Pris 176 kr/kg

Halv låda väger runt 10 kg: Pris 196 kr/kg

Bog, skivad

Bringa sågad i bröstben

Hals skivad

Lamm/fårfärs

Lammkotletter

Lägg, skivad

Sadel, skivad

Skivad lammrygg

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.