Avelsbaggar säljer vi efter riksbedömning. Avelsbaggar säljer vi efter riksbedömning. Avelsbaggar säljer vi efter riksbedömning. Avelsbaggar säljer vi efter riksbedömning. Avelsbaggar säljer vi efter riksbedömning. Bagglamm som vi säljer är med helhet fem på gårdsmönstring.

Efter mönstringen i slutet av juli säljer vi livdjur.  Många tror att man som avelsbesättning bara behåller de bästa djuren själv men vissa år blir det många djur till avel, andra år är det färre. Är det två syskon som får bra avelspoäng säljer vi ett av lammen och den andra behåller vi till vår egen rekrytering. 

   

 Uppehåll av livdjursförsäljning 2023

 

Livdjursförsäljning 2024

Vår besättning är anslutna till:

Maedi-Visna fri (M3-status)
Fotrötecertifierade (F-status)
KRAV
Elitlamm
Gård & Djurhälsan

Leicestertackor

 

Livdjur av rasen Leicester från Grävelsta Livdjur av rasen Leicester från Grävelsta Livdjur av rasen Leicester från Grävelsta Livdjur av rasen Leicester från Grävelsta Livdjur av rasen Leicester från Grävelsta Fina Leicestertackor födda våren på Grävelsta

Lamm från Grävelsta Lamm från Grävelsta Lamm från Grävelsta Lamm från Grävelsta Lamm från Grävelsta Mönstring av alla lamm görs när de är ca 110 dagar. På bilden är ett lamm som är 14 dagar.

Titta gärna på Svenska Leicesterfårföreningens hemsida för att få lite råd om vad du ska tänka på när du ska köpa Leicesterlamm.  Är du intresserad av att köpa livdjur eller avelsbagge från vår besättning, kontakta Rose-Marie på lamm@gravelsta.se

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.